INTERVIU. SABINA COJAN: ”Pot spune oricând fără să stau pe gânduri că Pisicile Roșii reprezintă a doua mea familie! ”

           Are abia un an de când s-a alăturat  „PisicilorRoșii”, însă calitățile sale s-au remarcat încă de la primul șut la poartă.  Ea e fata cu golurile, ea e Sabina. Una dintre pisicile cele mai muncitoare, Sabina e un om de bază pentru echipă, o prietenă loială și o fiică cu care orice părinte s-ar mândri. Nu îi este ușor întotdeauna să se împartă între atribuțiile de fiică, soră, prietenă, elevă, jucătoare de fotbal. Dar odată intrată peteren, Sabina dă tot ce-i mai bun din ea pentru NOI, pentru ECHIPĂ, pentru „Pisicilor Roșii”!

www.Pisicileroșii.ro:   Sabina, ce reprezintă pentru tine Pisicile Roșii?

Sabina Cojan: Pot spune oricând fără să stau pe gânduri că Pisicile Roșii reprezintă a doua mea familie. Si mă simt cea mai norocoasă să pot face parte din această familie. Nu doar că-mi pot transforma visul de a juca fotbal în realitate, dar sunt convinsă că parcursul meu în viață poate fi influențat în bine de fiecare experiență alături de oamenii mei de suflet. Eu sunt o fire destul de introvertită, dar știți vorba: ,,Spune-mi cu cine te împrietenești, ca să-ți spun cine ești!” Ei bine, eu nu vorbesc prea mult despre mine. Dar dacă vă uitați cu atenție la această echipă frumoasă, e suficient ca să mă cunoașteți.

www.Pisicileroșii.ro:   Ce te-a determinat să alegi fotbalul feminin și în speță Pisicile Roșii?

Sabina Cojan: Joc fotbal de mică, iar când s-a ivit ocazia de a juca fotbal la Pisicile Roșii, nu am ezitat. Nu e ușor să ajungi să-ți trăiești visul, mai ales în societatea în care trăim, în care fotbalul feminin e un element de noutate, îmbrățișat de unii, respins de majoritatea. Dar echipa Pisicile Roșii e exemplul perfect că oricât ar fi de greu, cei puternici rezistă. Oamenii te pot trăda oricând, dar mingea rămâne.

www.Pisicileroșii.ro: Ne povestești experiența primelor tale minute pe teren în echipamentul Pisicilor Roșii?

Sabina Cojan:  Nu pot nega faptul că emoțiile mă copleșeau înainte de primele mele minute în echipamentul Pisicilor Roșii, însă ambiția de a-mi demonstra capacitățile și respectul față de echipă au fost mai presus de emoții. Ce-i drept, am în continuare emoții înainte de fiecare meci, dar sunt întotdeauna constructive. Mi-e imposibil să uit vreodată primul meci. Parcă îmi răsună și acum în timpane vocea galeriei strigându-mi numele. M-am simțit mândră, iar faptul că am reușit să marchez la debut m-a făcut să simt că fac parte din această echipă minunată. Fiecare gol mi-a adus o mare bucurie în suflet și mi-a dat încredere în mine și în echipă. Pentru mine nu contează cine înscrie, important e să știu că am pus osul la treabă și că echipa e cea care va câștiga.

www. Pisicileroșii.ro- Care dintre golurile tale ți-a rămas întipărit în minte?

Sabina Cojan: O experiență dureroasă, așa aș putea să cataloghez unul dintre meciurile în care am marcat. Imediat după ce am dat gol, m-am accidentat destul de urât la genunchi. Cred că o accidentare ca asta e coșmarul oricărui sportiv. Deși durerile au fost insuportabile și la momentul respectiv am trăit teama ca acela ar putea fi ultimul meu meci, dorința a fost mai puternică decât durerea. Dovadă stă faptul că la următorul meci am refuzat să stau pe bancă și deși unii ar putea-o numi inconștiență, eu o numesc puterea de a da tot ce pot pentru visul meu.

www. Pisicileroșii.ro- Ce părere au cei din jurul tău despre faptul că ai ales fotbalul feminin?

Sabina Cojan: Sunt o fată de la țară și sunt mândră de originile mele. Pisicile Roșii e un fel de carte de vizită pentru mine în satul din care provin. Sunt întrebată adesea de echipă și credeți-mă, e atât de îmbucurător să te știe lumea drept fata din sat care a decis să rupă gura târgului și să se impună într-un sport considerat încă un sport al bărbaților. E adevărat că e greu, dar e frumos. Nu pot decât să le mulțumesc tuturor care direct sau indirect contribuie la dezvoltarea încrederii în fotbalista Sabina.

www. Pisicileroșii.ro- Care sunt sentimentele tale față de provocările noului sezon ce stă să înceapă? Schimbările sunt semnificative: ligă competițională nouă, staff nou, jucătoare noi…

Sabina Cojan:  Provocările au și ele rolul de a ne arăta care ne sunt limitele pentru a le putea depăși. NOI suntem însă, puternice și pregătite să dăm startul noului sezon. Hai, Pisicile Roșii!

Hai, Pisicile Roșii! Hai, Bacăul!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Website realizat cu sprijinul Consiliului Judetean Bacau.