INTERVIU: MARIA PANȚÎRU: “Pisicile Roșii sunt a doua familie, iar fotbalul îl joc cu sufletul”

Absoventă a Facultății de Litere din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, profesor de limba engleză și latină. Pasionată de biliard și table, dar fotbalul rămâne marea iubire. Carismatică și luptătoare, Maria e fundașul de fier al Pisicilor Roșii. În curând, pe Maria o veți putea urmări la Pro TV…. 🙂 Până atunci, Maria își dorește ca autoritățile locale să-și îndrepte privirile și către Pisicile Roșii.

Pisicilerosii.ro:  Maria, ce înseamnă pentru tine – Pisicile Roșii, singura echipă 100 la sută de fotbal feminin din Bacău?

Maria Panțîru: Pisicile Roșii reprezintă o a doua familie, grupul meu de prieteni și locul în care vin pentru a mă simți bine și a face ceea ce îmi place, să joc fotbal, cu adevărat!

Pisicilerosii.ro: De ce ai ales fotbalul feminin și Pisicile Rosii, când puteai practica un alt sport?

Maria Panțîru: 2. Faptul că am ajuns la această echipă nu a fost întâmplător. Prin 2014 eram legitimată la clubul Bronx, unde făceam judo și powerlifting cu d-ul Daniel Zodian. La unul dintre antrenamentele de judo, pentru că loveam prea tare cu piciorul în timpul unui exercițiu de dezechilibrare a oponentului, domnul antrenor m-a întrebat dacă nu aș vrea să joc fotbal pentru că știe el o echipă de fete. Și așa săptămâna următoare am fost prezentă la primul meu antrenament de fotbal.

Pisiiclerosii.ro: Ar trebui și alte fete să vină la Pisici le Roșii?

Maria Panțîru: Orice fată pasionată de fotbal ar trebui să ni se alăture pentru că dacă își dorește, alături de NOI poate face performanță. Atât timp cât nu ai nicio taxă de plătit, nu există motiv pentru care să nu încerci.

Pisicilerosii.ro: Te gândești și la cariera de antrenor?

Maria Panțîru: Să fii antrenor este destul de dificil, dar cred că m-aș descurca să îndrum fetele pentru a fi pregătite atât tehnic cât și fizic pentru orice provocare. Unui antrenor bun ii trebuie calm, cunoștințe și capacitate să transmită cunoștințele și consider ca dețin aceste calități.

Pisicilerosii.ro: Dacă ai putea să schimbi ceva pentru oamenii din jurul tău, care ar fi acel lucru sau fapt?

Maria Panțîru: Și Noi suntem sportivi și facem totul cu sufletul. Muncim la fiecare antrenament. Fiecare face sacrificii și mi-aș dori ca autoritățile locale să investească mai mult în interesele comunității.

Pisicilerosii.ro: Gânduri pentru susținători?

Maria Panțîru: Susținătorilor noștri nu pot decât să le mulțumesc că sunt alături de noi și la bine dar și la greu, dar din acest sezon vor vedea o echipa diferită, care îi va face să fie mândri că sunt băcăuani. Pisicile Roșii – singura echipă de fotbal fete 100 la sută, unde nimeni nu e discriminat.

Pisicilerosii.ro: Familia, prietenii ce spun despre faptul că joci fotbal?

Maria Panțîru: Mereu când mă întâlnesc cu rudele și cunoștințele mă întreabă cum merge fotbalul și ma bucur că pot spune ca merge totul înspre bine.

Pisicilerosii.ro: Modele în fotbal?

Maria Panțîru: Idolul meu în fotbalul masculin este Messi pentru talentul său, iar Ronaldo pentru muncă, iar în cel feminin Megan Rapino e pentru reușitele pe care le-a avut la ultimul campionat mondial.

Pisicilerosii.ro: Ce vedetă ți-ar plăcea să vină la Pisicile Roșii?

Maria Panțîru: Nu îmi doresc să vină nicio vedetă la Pisici, ci Pisicile să devină vedete!

Pisicilerosii.ro: Mulțumim, Maria pentru interviu. Îți dorim succes în noul sezon, iar pe plan profesional să aduci  plusul de care au nevoie cei din jurul tău.

Maria Panțîru: Hai, Pisicile Roșii! Hai, Bacăul! Haideți Fetelor la Fotbal!

 

Website realizat cu sprijinul Consiliului Judetean Bacau.