INTERVIU. ANDREEA BUJOR: ”Îl așteptăm pe domnul Gigi Becali cu o ofertă concretă :) Sunt norocoasă că fac parte din echipa Pisicilor Roșii”

Nu a ajuns încă la echipa națională, dar e deja un nume cunoscut în lumea fotbalului feminin românesc. Ca și cele mai multe dintre fetele care au reușit în fotbal, Andreea Bujor a făcut o mulțime de sacrificii pentru a-și urma pasiunea. Anul 2013 a adus-o în echipa Pisicilor, an care a reprezentat ascensiunea sa. Nu regretă niciun moment alegerea făcută. E unul dintre liderii echipei, iar de curând a câștigat și o funcție administrativă. „Prima pasă pe linie administrativă: Îl așteptăm pe domnul Gigi Becali cu o ofertă concretă 🙂 ”

www.Pisicileroșii.ro:  Andreea, cum e la Pisicile Roșii ?

Andreea Bujor: (emoțiile plutesc în aer) Pisicile Roșii sunt ca și familia mea, un colectiv minunat în care mă simt foarte bine și în cadrul căruia fac ceea ce îmi place. Nu mai spun că am învățat foarte multe de la colege și de la cei din staff. La finalul campionatului trecut, s-a tras linie peste ceea e bine și ce trebuie făcut în continuare. Se vorbește deschis despre cum își simte fiecare rolul în echipă, despre cum trăim meciurile, dar și despre viitorul nostru sportiv și nu numai. Simțim că facem parte din echipă, cu atribuții bine stabilite. În decursul anilor, conducerea clubului le-a sprijinit pe jucătoare și pe plan educațional.

 

www.PisicileRoșii.ro:  Îți mai amintești primul tău meci în tricoul Pisicilor Roșii?

Andreea Bujor :Am purtat pentru prima dată echipamentul Pisicilor Roșii în anul 2013. Am fost foarte emoționată, dar și ambițioasă spre a-mi arăta talentul și pasiunea pentru fotbal.Totul a început în etapa a IV-a, în sezonul 2013-2014, pe teren propriu, în fața unei audiențe numeroase, contra unei echipe cu experiență- Heniu, formație care de altfel, la finalul sezonului a promovat în Superligă. Nu am cum să uit vreodată momentul în care mi s-a schimbat viața. La debut, au venit să mă vadă toată rudele și cunoștiințele. Pe urmă le-am făcut abonament la fiecare meci 🙂  Tribuna dinspre Bistrița era pe jumătate ocupată de ei. M-au încurajat tot meciul și mi-au dat energie. De atunci, lumea a început să mă strige Bujorica, nume de scenă în fotbal 🙂  (râde). Mi se întâmplă, de multe ori, să fiu oprită pe stradă pentru a răspunde la întrebări, precum: „Bujorica, când aveți meci? Am și eu fată și aș vrea să vină la voi, la Pisici”. E un sentiment, care e greu de descris în cuvinte.

www.PisicileRoșii.ro:  În această vară, au fost cooptate în echipă jucătoare aflate la început de drum. Cum vezi această decizie?

Andreea Bujor: Decizia s-a luat în cadrul echipei împreună cu Noi-jucătoarele. În această vară s-au pus bazele unui consiliu cu atribuții de organizare, strategie, dar și pe linie disciplinară, din care facem parte trei jucătoare: eu, Maria și Ana (președinte). Acest consiliu are un rol important și totdată ne ajută să ne pregătim pentru momentul în care vom prelua echipa pentru a o duce mai departe, după cum ne-au fost trasate atribuțiile de către d-ul. Cătălin (zâmbește). Întorcându-mă la întrebare, vă spun că e mai mult decât o decizie. Asta înseamnă să investești în viitorul echipei. Le ajutăm foarte mult la antrenamente. Suntem alături de ele, le susținem din toate punctele de vedere pentru că Pisicle Roșii înseamnă TOTUL. Fiecare dintre ele va avea șansa ei. Chiar dacă sunt la început de drum, vă asigur că veți vedea în următoarea perioadă jucătoare care vor face o treabă excelentă la antrenamente și în meciuri. Și asta e bine și pentru toată echipa. Merită să joace.

www.PisicileRoșii.ro :Un sfat pentru pisicuțele roșii?

Andreea Bujor: Cu siguranță că au emoții și sunt puțin euforice, dar trebuie să-și păstreze calmul. Toată echipă e lângă ele și le sprijină. Ele simt că avem încredere în talentul și munca lor, iar această încredere, pe care o simt și din partea antrenorului, e un element important pentru coeziunea acestui grup, despre care jucătoarele vorbesc cu atâta emoție și drag. Încrederea acest sentiment de aparenență e un efect al modului în care se lucrează la Pisicile Roșii, despre care fetele spun că le face să simtă că sunt importante. Toate jucătoarele contează. Sunt sigur că în meciuri nu vor da 100%, ci 200% din posibilități pentru că sunt puternice. Suntem o echipă care ne bazăm pe încredere, iar cuvintele ne sunt adresate astfel încât să te facă să crezi într-adevăr în tine și să intri pe teren să dai totul. Coeziunea acestui grup vine și din dorința foarte mare a jucătoarelor cu experiență de a da mai departe din ce știu și de a ajuta la formarea fiecăreia, nu doar ca sportivă.

 

www.PisicileRoșii .ro : Aveți un staff nou, cu oameni noi pe plan administrativ și managerial, dar și tehnic. Cum e această schimbare?

 

Andreea Bujor:  Cine vine în clubul nostru trebuie să-și dorească cu adevărat să fie aici, să fie dispus sau dispusă să muncească și să dea totul, să ne sprijinim reciproc. Astea sunt condițiile ca să vii, iar cei care ni s-au alăturat pe partea administrativă, le-au îndeplinit. În ceea ce le privește pe jucătoare contează caracterul, dorința de muncă și ambiția. Dincolo de încrederea pe care o primesc de la staff sau de la jucătoarele cu experiență, contează și dorința foarte mare a tinerelor jucătoare și bucuria de a fi alături de echipa noastră. E ce-ar trebui să conteze cel mai mult pentru un sportiv. Noul antrenor ne-a explicat clar că ceea ce-l face pe el mai fericit e că vede această ambiție în ochii tuturor jucătoarelor, fie că sunt titulare sau rezerve. Am înțeles cu toate mesajul. Până la urmă cea mai importantă e echipa; echipa trebuie să funcționeze. Trebuie să demonstrăm că merităm să fim aici, așa că îmi doresc ca spectatorii să vadă meciuri frumoase și diferite.

www.PisicileRoșii.ro : Să ne întoarcem la tine. Pisicile.ro: De ce ai ales fotbalul feminin?

Andreea Bujor: Încă de mică am fost pasionată de acest sport, chiar dacă era reprezentativ băieților, iar în momentul când am aflat că există o echipă de fotbal feminin, imediat am făcut pasul către Pisicile Roșii.

www.PisicileRoșii.ro :Nu de puține ori ai fost căpitanul echipei, ce responsabilități aduce banderola?

Andreea Bujor: Am purtat cu mândrie banderola de căpitan, lucru care m-a făcut să fiu mult mai motivată spre a ajuta și încuraja echipa. Consider că datoria căpitanului este de a motiva echipa în momentele critice.

www.PisicileRoșii.ro : Care a fost cel mai frumos gol pe care l-ai marcat ?

Andreea Bujor: Fiecare gol mi-a adus o bucurie mare în suflet, dar de ce să nu recunosc că și un zâmbet mare pe chip (se vede și în fotografii, nu-i așa ? J).  Nu contează cine marchează, important e să câștige echipa. Pot totuși să rememorez un gol, nu prin faptul că e cel mai frumos, ci datorită circumstanțelor în care am înscris. Era toamnă, jucam în Cupa României, la Buzău, pe un teren foarte greu, iar în repriza a doua a venit iarna peste Noi, temperatura a scăzut bursc la minus 10 grade, vântul sufla cu putere, iar Noi alergam de rupeam. Ca să ne încălzim J În acel moment nu trebuia să mai strige antrenorul la noi să alergăm J. Buzăul ne conducea cu 2-1, dar spre finalul meciului le-am făcut surpriza egalându-le. Așa că meciul s-a dus în prelungiri. Adică, alte 30 de minute de frig adevărat. Cred că s-au supărat fetele pe mine…Din cauza mea au trebuit să mai suporte încă o jumătate de oră de îngheț. Glumesc. Aaaa, am jucat la Întorsătura Buzăului. Se explică într-un fel de ce vremea a fost așa dură cu NOI. Momente frumoase, care dacă nu ar fi fost, acum nu am fi avut ce povesti.

www.PisicileRoșii.ro: Ce spun prietenii și familia despre faptul că joci fotbal?

Andreea Bujor:  Toată lumea este alături de mine și sunt mândri de mine. Mă susțin în tot ceea ce fac. Chiar și ei sunt nerăbdători să înceapă campionatul.

www.PisicileRoșii.ro:Ce simți când susținătorii din tribună îți strigă numele ?

Andreea Bujor: Le mulțumesc tuturor celor care mă apreciază. Momentul în care îmi aud numele mă face să lupt mai mult pentru echipă. Îmi dau forță și nimic nu mă poate opri. Simt încrederea lor și e fain sentimentul.

Ești o fire timidă?
– Renunț însă la timiditate imediat ce intru pe teren. Sunt alta. Mă transform!

www.PisicileRoșii.ro: Ce le-ai sfătui pe fetele care vor să vină să joace fotbal la Pisicile Roșii ?

Andreea Bujor: Orice fată pasionată de fotbal este binevenită, atât timp cât este dispusă sa respecte regulile echipei, să se dăruiască echipei și să se implice total în fotbal.

www.PisicileRoșii.ro: Știu că se pregătesc câteva surprize în cadrul clubului. Le poți împărtăși cu Noi mai ales că acum ai și o funcție administrativă?

Andreea Bujor: (zâmbește) Surprizele se țin lanț, dar deocamdată sunt închise într-un sertar, iar cheia nu e la mine. E timp pentru toate. Îi las pe alți să vorbească la momentul potrivit. Ca să vă stârnesc și mai tare, pot să vă spun doar atât: dacă îl veți vedea în echipa Pisicilor Roșii pe Lucian Sânmărtean sau îl veți auzi pe Gheorghe Hagi vorbind despre Noi… să nu fiți surprinși.

www.PisicileRoșii.ro: În final, cu ce banc ne delectezi ?

Andreea Bujor:  (râde) Vă zic unul adevărat. Gigi Becali în timpul unui interviu cu jurnaliștii primește o întrebare interesantă: Trebuie să aveți și o echipă de fotbal feminin? O colaborare cu Pisicile Roșii, pe când ? (căutați pe google ) Deci suntem un brand național. Un brand creat prin muncă și seriozitate. Vom fi și mai puternici!

Hai, Pisicile Roșii! Hai, Bacăul!

Website realizat cu sprijinul Consiliului Judetean Bacau.