INTERVIU. ANDRA CERNAT: „Vom aduce bucurii în inimile suporterilor, partenerilor și tuturor băcăuanilor, care vin în număr mare lângă NOI”

ANDRA CERNAT, fotbal feminin bacau, pisicile rosii

“O fire puțin emotivă, dar puternică mereu.” De când a venit la Pisicile Roșii (fotbal feminin), nu a lipsit la niciun antrenament. A dat totul pe teren… pentru echipă! Spiritul de sacrificiu a recomandat-o ca atunci când echipa a trecut prin momente de provocare, Andra să intre între buturi și să-și facă datoria, așa cum și-a făcut-o și ca atacant. Andra e o perlă care se șlefuiește ușor și devine o speranță a fotbalului feminin din România. Ușor-ușor va fi urmată și de sora geamănă, Adina, pe care o vom cunoaște într-un interviu viitor. Până atunci, stăm de vorbă cu sora mai mare: Andra.

Pisicileroșii.ro : Bună ziua, Andra. Prima întrebare, una de suflet, ca pentru o jucătoare exponențială pentru echipa noastră, așa cum ești caracterizată de către coechipere, de staff, de susținătorii și partenerii echipei: Ce înseamnă pentru tine, Pisicile Roșii?

Andra Cernat: Pentru mine Pisicile Roșii înseamnă o a doua familie de la care am avut multe de învățat. E locul unde devin din ce în ce mai puternică, locul unde capăt încredere și cu siguranță – într-o zi voi ajuta și mai mult această echipă familie sportivă, care după cum am spus nu e doar o echipă.

Pisicileroșii.ro : De ce ai venit la fotbal și nu ai continuat cu handbalul?

Andra Cernat: E simplu. Mi-a plăcut mai mult decât handbalul. Interesant e că am ajuns la Pisicile Roșii cu ajutorul unei colege de la handbal. Asta e viața. Mă bucur că am făcut acest pas spre fotbalul feminin. Și handbalul e un sport frumos, dar mie mi se potrivește fotbalul.

Pisicileroșii.ro : Dacă ai fi din nou în poziția de a alege între fotbal și handbal ce ai alege și de ce?

Andra Cernat: Clar aș alege tot fotbalul. De ce? E simplu, fotbalul e sportul în care mă regăsesc cel mai bine, unde mă simt cel mai bine și unde pot spune ca mi-am construit multe prietenii și am devenit matură.

Pisicileroșii.ro : Pe parcusul campionatelor ai jucat atât ca jucător de câmp, cât și ca portar. Unde te simți mai bine și de ce?

Andra Cernat: Da, am jucat ca atacant, iar din campionatul trecut am intrat între buturi, ca să mă exprim așa cum o fac fotbalistele adevărate. Vreau să-mi ajut echipa, oriunde aș evolua. Dacă e nevoie de mine în atac, atunci îmbrac tricoul de atacant și marchez pentru Pisicile Roșii, iar dacă e nevoie de mine în poartă-îmbrac tricoul de portar și apăr tot 🙂  Una peste alta, mă simt bine și în poartă, dar și pe orice alt post. Important e să-mi fac treaba ca un profesionist. În poartă e puțin mai greu pentru că daca fac o greșeală, oricât de mică, poate costa întreaga echipă, dar nu mi e frică de asta. O să mă antrenez să fac față oricărei provocări.

Pisicileroșii.ro : Care a fost ce mai frumoasă intervenție ?

Andra Cernat: Hmm, nu pot spune că am avut o intervenție anume care mi-a rămas în minte, dar în schimb pot aminti două meciuri în care mi-am făcut treaba ca un portar adevărat. Este vorba de primul meu meci la care am stat în poarta, a fost un meci de cupă, iar cel de al doilea meci este meciul din retur cu Râmnicul Sărat.

Pisicileroșii.ro : Ce spun prietenii și familia despre faptul că joci fotbal?

Andra Cernat: Atât prietenii cât și familia mă susțin, chiar și oamenii din sat cand mă văd pe stradă mă strigă         ” fotbalisto” și mă întreabă câte ceva legat de fotbal. E o bucurie să vezi că oamenii te respectă și te identifică ca un sportiv. Și aici vorbim de un sport aparte, unul nou, care ne-a adus împreună. Se muncește la acest club de șase ani și nu e ușor deloc. Drept dovadă, că după atâția ani, abia acum începem să demonstrăm că suntem jucătoare. Ani de muncă. Fotbalist nu te naști și nici nu te formezi într-o săptămână, o lună sau într-un an. Sunt povești de adormit copii, din partea celor care fac astfel de afirmații. Când am venit la fotbal, am găsit fete, care aveau deja trei ani de antrenamente. Acum, sunt pe drumul cel bun. Bine, mai e nevoie și de caracter. Unele s-au crezut fotbaliste înainte să se nască, dar au pierdut lupta cu fotbalul.

Pisicileroșii.ro : Ce le-ai sfătui pe fetele care vor să vină să joace fotbal la Pisicile Roșii ?

Andra Cernat: Să vină cu toată încrederea. Le sfătuiesc să vină deoarece este un sport frumos de la care ai multe de învățat atât pe plan sportiv, cât și pe cel educativ și social.

Pisicileroșii.ro : Ce modele ai în fotbal?

Andra Cernat: Modelul meu este Ronaldo deoarece el a muncit sa ajungă la performanțele de acum

Pisicileroșii.ro : Încotro crezi că se îndreaptă fotbalul feminin băcăuan, și aici mă refer, în mod clar, la Pisicile Roșii – singura echipă de fotbal feminin?

Andra Cernat: Consider că fotbalul feminin băcăuan-Pisicile Roșii – se îndreaptă spre bine poate chiar foarte bine. Vin din ce în ce mai multe fete la noi în echipă, iar faptul că se pune mare accent și pe junioare e un lucru lăudabil. Aștept ziua în care voi fi coechiperă cu Elisa, Elena, Aura, Marina, Bianca, Cristina, Lucia, Adelina, Alina, Iustina, Denisa, Maria (Maria – mică J, cu cea mare sunt deja colegăJ) Delia, Ana-Maria, Alexandra, Petronela, Florentina sau Loredana.

Pisicileroșii.ro : Mulțumim, Andra. Își dorim succes în noul sezon care bate la ușă. Felicitări!

Andra Cernat: Și eu vă mulțumesc și vă asigur că va fi un sezon în care vom aduce bucurii în inimile suporterilor, partenerilor și tuturor băcăuanilor, care vin în număr mare lângă NOI. Nu degeaba suntem singurul club de fotbal fete din Bacău care participă cu două formații în campionate naționale, unde jucăm doar fete contra fete.

Hai, Pisicile Roșii! Hai, Bacăul!

 

Website realizat cu sprijinul Consiliului Judetean Bacau.